Skip to main content

10 lucruri pe care nu le stii despre autoutilitare

26 mai 2023

Daca te gandesti sa cumperi o duba, este important sa stii ca nu toate vehiculele comerciale sunt create in mod egal si ca exista unele lucruri pe care este posibil sa nu le stii despre ele. In acest articol, noi cei de la Tecnolam, o companie care se ocupa de amenajari autoutilitare de peste 30 de ani, am adunat 10 curiozitati despre aceste vehicule care ar putea sa te surprinda cu adevarat.

SA AFLAM IMPREUNA CELE 10 LUCRURI PE CARE NU LE STII DESPRE DUBE: CURIOZITATI PENTRU FANI

  • Autoutilitarele au o istorie lunga

Furgonetele sunt deja pe drumuri de cateva decenii. Prima companie care a produs o furgoneta a fost Ford. Initial, au fost folosite in principal pentru transportul de marfuri, dar in anii 1960 au devenit din ce in ce mai populare si pentru transportul de persoane.

  • Exista diferite tipuri de camionete

Exista diferite tipuri de autoutilitare, fiecare cu propriile caracteristici si specificatii. Exista camionete cu panou, camionete cu platforma, camionete pentru pasageri si asa mai departe. Este important sa alegi tipul potrivit de duba pentru nevoile tale.

  • Camionetele pot fi personalizate

Unul dintre marile avantaje ale dubelor este ca pot fi personalizate cu usurinta pentru a se potrivi nevoilor tale. Exista firme specializate in amenajarea autoutilitare pentru transportul de marfuri sau persoane, care ofera amenajari pe masura. Cum ar fi compania noastra, de exemplu: am echipat autoutilitare de toate tipurile si mai ales pentru fiecare cerinta de lucru. Sa ne gandim, de exemplu, la amenajarea conceputa pentru electricieni.

  • Furgonetele pot fi adaptate pentru dizabilitati

Furgonetele pot fi, de asemenea, potrivite sau adaptabile, pentru a raspunde nevoilor persoanelor cu dizabilitati, oferind solutii precum: rampe auto de acces, scaune speciale si alte ajutoare pentru mobilitate.

  • Dubele sunt ieftine

Dubele sunt de obicei mai ieftine decat vehiculele comerciale mai mari, cum ar fi autoutilitarele. De asemenea, folosesc mai putin combustibil si sunt mai ieftin de asigurat. Este posibil sa le cumperi si cu eco-stimulente iar pentru cei care aleg sa cumpere o dubita electrica, exista intr-adevar multe scutiri de taxe.

  • Camionetele pot fi conduse cu permis B

Unul dintre marile comoditati ale camionetelor este ca pot fi conduse cu permisul de conducere B in cea mai mare parte. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa ai un permis specific pentru a conduce o duba.

MAI MULTE CURIOZITATI DESPRE AUTOUTILITARE

  • Autoutilitarele sunt spatioase

Unul dintre avantajele autoutilitarelor este spatiul disponibil. Sunt ideale pentru transportul de marfuri, oferind un compartiment mare de incarcare sau mai mult spatiu pentru pasageri.

  • Furgonetele pot fi echipate cu tehnologii avansate

Chiar si autoutilitarele pot fi echipate cu tehnologii avansate precum: sisteme de securitate, camere video, senzori de parcare si asa mai departe. Aceste sisteme nu numai ca fac conducerea mai sigura, dar pot creste productivitatea si eficienta vehiculului.

  • Furgonetele pot fi folosite ca birouri mobile sau ateliere mobile

Multi lucratori independenti si liber profesionisti folosesc dubele ca birouri mobile, dotandu-le cu bancuri de lucru, scaune confortabile si sisteme de conexiune la internet. Atelierele mobile, pe de alta parte, sunt unitati service de reparatii si intretinere care pot fi transportate cu usurinta in diferite locatii. Vorbim despre: santiere, parcari sau in locuri izolate unde nu se poate aduce utilaje mari pentru service.

Aceste ateliere mobile sunt dotate cu toate instrumentele si echipamentele necesare pentru a efectua o gama larga de lucrari de reparatii, intretinere si diagnosticare, inclusiv servicii de electronice, instalatii sanitare si mecanice. Datorita portabilitatii si versatilitatii lor: atelierele mobile reprezinta o optiune foarte convenabila si utila pentru cei care au nevoie de servicii de reparatii personalizate.

  • Furgonetele electrice exista de mult timp

Un fapt interesant despre camionete electrice este ca prima „dubita” complet electrica a fost dezvoltata si fabricata in 1899 de compania belgiana La Jamais Contente. Acesta avea o viteza maxima de aproximativ 23 km/h si o autonomie de 80 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei. Putem spune ca era un „vehicul” si putea transporta oameni si lucruri, dar nu era o duba adevarata. Pentru aceasta, a fost nevoie de cateva decenii pentru a dezvolta o duba electrica.

In timp ce astazi camionete electrice sunt din ce in ce mai frecvente si au tehnologii avansate care le permit sa atinga viteze mai mari si sa parcurga distante mai mari cu o singura incarcare. Aceasta stire arata ca ideea de a folosi propulsia electrica pentru vehiculele comerciale exista de mult timp.

GANDURI FINALE

Am vorbit despre 10 curiozitati despre autoutilitare care ar putea fi de interes pentru cei care se gandesc sa-si cumpere un vehicul comercial (in blogul nostru exista multe ghiduri care sa te ajute sa-ti achizitionezi propriul echipament de autoutilitare).

O curiozitate interesanta vizeaza furgonetele electrice, care exista de multa vreme si reprezinta o alegere convenabila si ecologica.

Dorim sa iti reamintim ca pentru orice oferta si randare 3D, pentru una sau mai multe autoutilitare sau flote de autoutilitare care se doresc amenajate, suntem la dispozitia ta. Intra in contact cu noi.