Skip to main content

Bancuri de lucru – tot ce ai nevoie pentru atelierul tau

25 martie 2022

Bancurile de lucru sunt excelente pentru ateliere de lucru, service-uri, garaje sau spatii de reparatii. Tecnolam produce bancuri de lucru profesionale pentru diferite domenii precum mecanici, electricieni, constructori, tehnicieni, mesteri, operatori CNC, sudori si multi alti.

In urmatoarele randuri iti vom explica de ce este important sa ai un banc de lucru bine dotat, rezistent si personalizat pentru nevoile tale de lucru. Apoi vom analiza structura bancului de lucru, din ce este fabricat si care este greutatea suportabila. Iar mai apoi vom vedea si diferitele blaturi de lucru propuse de noi.

BANCUL DE LUCRU POTRIVIT PENTRU TINE

Cum poti alege masa de lucru potrivita pentru nevoile tale de lucru?
In primul rand este important sa cauti un banc de lucru profesional care sa aiba structura si compartimentarea care sa satisfaca cerintele tale. Apoi este bine sa masori spatiul din atelier, unde doresti sa pozitionezi bancul.

Tecnolam produce bancuri de trei dimensiuni, respectiv de 1000/700/910mm (L/l/h), 1500/700/910mm (L/l/h), 2000/700/910mm (L/l/h). Acestea sunt dimensiuni destul de standard potrivite pentru service-uri.

banc de lucru 1000mm 

STRUCTURA REZISTENTA

Structura bancului de lucru zice multe. Este fundamental ca bancul de lucru sa reziste solicitarilor la care este supus atunci cand este folosit la potentialul maxim. Bancuri noastre au o structura metalica vopsita in camp electrostatic cu vopsea ecologica anticoroziva si tabla zincata de 2.5 mm. Poate suporta o greutate de 1000 kg / 1500 kg și 2000 kg, depinde de fiecare model in parte.

Bancul este bine inchegat, este foarte solid si extrem de stabil iar greutatea lor poate incepe de la cateva zeci de kg si poate depasi suta.
Ai incredere in bancurile de lucru marca Tecnolam. Merita toata investitia si isi face treaba cu brio.

CE BLAT DE LUCRU SA ALEGI

Tecnolam iti propune doua variante de blaturi de lucru: blat de lemn sau blat de fier zincat. Aceste doua modele sunt pentru meserii diferite. Poti alege cel potrivit pentru meseria pe care o faci. Daca lucrezi cu materiale fine, usoare si de precizie, poti alege blatul din lemn. In schimb daca prelucrezi materiale brute, grele sau care fac destula mizerie atunci iei recomandam blatul din fier zincat.
Blatul din lemn este de 40 mm. Blatul din fier zincat este de 40 mm grosime. 

Daca blatul este destul de mare, poti aseza pe el diferite ustensile de lucru, menghina si alte scule, dar tine cont de faptul ca ai nevoie de spatiu unde sa iti desfasori activitatea.

PANOU ORGANIZATOR SCULE

Panoul pentru scule este un element extrem de important si util cand vine vorba de mobilier pentru garaj. De ce este util? Pentru ca te ajuta sa vizualizezi instant sculele de care ai nevoie de cele mai multe ori și care deseori se dau pierdute datorita faptului ca sunt mici.

Panourile pot fi simple, prinse pe bancul de lucru sau inchise in dulap. Dimensiunea lor variaza intre 1000x850mm – 1500x850mm –  2000x850mm. Panourile pentru mobilierul service sunt diferite la structura, model si marimi si sunt dotate cu carlige pentru agatat scule.

ATELIER COMPLET

Bancurile de lucru pentru atelier pot fi acompaniate de un intreg mobilier service format din dulapuri cu rafturi pentru scule, dulapuri de diferite dimensiuni, cu usi culisante, simple sau rabatabile. Dulapuri cu sertare culisante, carucioare cu sertare compartimentate cu cutii pentru depozitare scule, chei sau surubelnite.

Fiecare dulap vine cu inchizatoare la cheie pentru siguranta si protejarea sculelor de catre factori externi.

In concluzie, fi sigur ca poti avea si tu un banc de lucru personalizat pentru nevoile tale specifice care te va ajuta enorm. In orice domeniu ai fi sau pur si simplu iai un hobby si iti place sa creezi sau sa repari obiecte in garajul tau, asigurate ca ai un banc de lucru ca la carte.