Skip to main content

Care sunt principalele tipuri de dube?

29 septembrie 2022

Dubele sunt ajutoare de nadejde pentru meseriasi. Cu toate acestea, odata cu cresterea costurilor la combustibil, multi profesionisti iau in considerare trecerea la un vehicul electric. Dar ce tip de duba este cel mai potrivit din punct de vedere financiar pentru afacerea ta?

Uni sustin ca, cu o duba electrica mica si mijlocie economisesti cu 80% mai mult decat variantele traditionale pe benzina si diesel. Cu toate acestea, tipurile alternative de furgonete sunt mult mai scumpe de cumparat si sporesc factura de energie electrica.

Achizitionarea urmatoarei camionete comerciale ar putea fi una dintre cele mai dificile alegeri de lucru pe care a trebuit sa o faci in ultima vreme. Pentru aceasta iti punem cateva intrebari cheie la care sa raspunzi si pe care sa le iei in considerare:

  • Care este sarcina utila a dubei?
  • De cat spatiu de incarcare ai nevoie?
  • Care este dimensiunea, lungimea si volumul echipamentului tau?
  • Care este bugetul disponibil?
  • Costuri de functionare?

Tipurile de camionete care sunt concepute pentru meseriasii de pe piata, includ:

  • Furgonete mici
  • Dube de dimensiuni medii
  • Autoutilitare mari
  • Camionete 4×4
  • Furgonete echipaj de interventii

TIPURI DE DUBE: MICI SI MEDII

Majoritatea meseriasilor au nevoie de camionete de mici dimensiuni sau mijlocii. Sunt mai putin costisitoare de achizitionat si consuma mai putin.

Singurul dezavantaj este ca aceste tipuri de dube au mai putin spatiu de incarcare si o sarcina utila mai mica. Cu toate acestea, poti optimiza spatiul fie intr-o duba mica, fie intr-o duba de dimensiuni medii, instaland dulapuri modulare cu rafturi, sertare si accesorii special concepute pentru camionete transformate in ateliere mobile.

Unele dintre cele mai bune tipuri de furgonete mici de pe piata includ Volkswagen Caddy, Fiat Doblo si Ford Transit Courier. Aceste tipuri de dube sunt ideale pentru meseriasii care fac multe calatorii intr-o zi, cum ar fi electricienii. Camionetele mici sunt, de asemenea, masini ideale pe care companiile le pot adauga la flota de vehicule comerciale pentru a efectua tot felul de lucrari pe teren.

Daca trebuie sa transporti o cantitate rezonabila de marfa, cel mai bun tip de duba se incadreaza in categoria de dimensiuni medii. De exemplu: Renault Trafic, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Vivaro sau Ford Transit iti ofera spatiu suficient si sarcina utila adecvata.

Dimensiunile dubei de care ai nevoie, difera de la o meserie la alta. Cu toate acestea, cele mai multe camionete medii au o lungime interioara de cel putin 3 metri pentru incarcare.

Instalatorii, dulgherii, zugravi si constructorii vor avea cu totii o duba de dimensiuni medii care sa le satisfaca nevoile de lucru. Aceste tipuri de vehicule pot suporta, de obicei, sarcini utile de pana la 1.500 kg si au usi glisante pentru acces usor din diferite parti.

AUTOUTILITARE DE MARI DIMENSIUNI

Cel mai mare tip de autoutilitara pe care ai permisiunea de a conduce are o greutate bruta de 3,5 tone. Ea ofera in mod natural mai mult spatiu de incarcare si o sarcina utila mai mare. De asemenea, are mai mult spatiu in cabina unde pot incapea confortabil trei persoane/muncitori.

Dubele mari pot transporta incarcatura de mari dimensiuni fie in interiorul compartimentului de incarcare, fie in exterior cu ajutorul suportului de portbagaj si suportul de scara. Aceste tipuri de furgonete sunt ideale pentru meseriasii care transporta o cantitate mare de echipamente sau care transporta articole mari.

Cu spatiu de incarcare optim, poti minimiza numarul de calatorii pe care trebuie sa le efectuezi intr-o zi. De aceea, aceste tipuri de autoutilitare sunt, in general, alegerea preferata pentru curieri sau gradinari.

De asemenea cei din industria constructiilor care transporta echipamente voluminoase vor beneficia si ei de autoutilitare mari deoarece sunt incapatoare si generoase, pentru a transporta materiale grele precum lemn, gresie sau portelan, saci etc. Tot materialul poate fi incarcat usor si rapid cu ajutorul rampei de incarcare/ descarcare.

Unele dintre cele mai apreciate autoutilitare includ Ford Ranger, Peugeot Boxer si Renault Master. Acestea sunt fiabile, usor de intretinut si functioneaza bine.

In cazul in care doresti sa achizitionezi o duba care sa-ti satisfaca nevoile si cerintele de munca, special pentru domeniul tau de lucru si sa o dotezi asa cum doresti, te invitam sa intri in contact cu noi pentru sfaturi si detalii suplimentare.