Skip to main content

Carucior cu scule VS raft modular si sisteme de depozitare

17 mai 2023

Prin definitie, un carucior cu scule este o piesa de mobilier care este folosita pentru a va depozita uneltele de lucru, format din rafturi deschise sau sertare inchise. Caruciorul este mobil si dotat cu roti si manere pentru ghidaj. Va permite cu siguranta sa va pastrati echipamentul de lucru la indemana, dar are si dezavantaje in ceea ce priveste ergonomia si siguranta in contextul unei amenajari in interiorul camionetei.

Dupa cum vom vedea, carucioarele moderne ofera mai multe compartimente, precum si spatii mari de depozitare. Dar nu sunt recomandate pentru utilizare intr-o duba de lucru, spre deosebire de rafturile modulare.

Pentru profesionistii din diferite domenii de activitate precum electricieni, instalatori si mai general pentru toti profesionistii in constructii care se deplaseaza intr-un vehicul utilitar echipat cu o multime de echipamente si unelte, achizitionarea unui modul de mobilier TI-CAR pentru depozitare, spatios, optimizat pentru transportul instrumentelor de lucru, ar trebui sa fie o prioritate.

Asadar, caruciorul cu scule, chiar daca este ieftin, este potrivit pentru spatii fixe precum un garaj, un service, o hala etc. nicidecum de instalat in interiorul unei dube. Pentru aceasta este nevoie de o dotare cu rafturi de depozitare special concepute pentru transport si siguranta in timpul deplasarii.

DE CE NU ESTE CARUCIORUL DE SCULE OPTIM PENTRU O DUBA?

Caruciorul de scule pentru uz privat sau profesional este prea des folosit gresit de catre dulgheri, electricieni, lacatusi si mecanici care cauta o solutie pentru a-si depozita uneltele si echipamentele speciale. Cu siguranta, carucioarele cu scule sunt fabricate din materiale robuste care pot sustine multa greutate, dar sunt mobile si pot deveni periculoase intr-o autoutilitara in miscare.

Sa vedem de ce utilizarea unui carucior de scule mobil este nepotrivita de utilizat in interiorul dubei.

DEZAVANTAJELE CARUCIORULUI PENTRU SCULE

Caruciorul de scule mobil nu este o piesa de mobilier destinata pentru a fi instalata intr-o autoutilitara pentru ca:

  • Caruciorul de scule este greu, cu o structura cel mai adesea din otel.
  • Sertarele nu sunt securizate si reprezinta un risc semnificativ pentru caderea uneltelor.
  • Este o piesa de mobilier mobila, chiar daca prezinta roti autoblocante, acestea nu asigura siguranta deplina in timpul transportului cu duba.
  • Configuratia caruciorului de scule nu este modulara. Nu veti putea adauga spatiu de stocare pentru noile instrumente.

RAFTURI MODULARE: SOLUTIA PENTRU PROFESIONISTII CALATORI

Ok, caruciorul cu scule a fost o solutie de mult timp folosita de profesionistii care lucreaza cu o camioneta, dar astazi exista echipamente mult mai practice pentru a depozita toate uneltele mai usor si mai sigur.

Desigur, vorbim de rafturi modulare precum si de sisteme de depozitare adaptate special pentru vehicule comerciale. Acest tip de mobilier poate fi fixat foarte ferm pe podea si pe peretii unei dube amenajate si, inevitabil, in comparatie cu un carucior de scule, reprezinta o solutie mult mai avantajoasa.

Fabricate din aluminiu si avand multiple compartimente de depozitare sau module special concepute pentru depozitarea unor unelte specifice, rafturile modulare pot fi adaptate la adancimea, lungimea si inaltimea disponibila in compartimentul de incarcare al dubei. Daca aveti nevoie de un sistem de depozitare personalizat pentru unelte si echipamente de lucru, mobilierul modular este cel mai bun.

SISTEME DE ORGANIZARE SI DEPOZITARE + RAFTURI MODULARE TECNOLAM

Tecnolam este unul dintre liderii de necontestat in domeniul echiparilor pentru camionete si a dotarilor tuturor autoutilitarelor pentru toti profesionistii care folosesc duba pentru munca de zi cu zi.

Sistemele de organizare scule si rafturi modulare dezvoltate, fabricate si instalate de catre tehnicienii Tecnolam sunt concepute pentru nevoile voastre.

Cu aceasta solutie de depozitare, toate uneltele si sculele, de la cele mai mici la cele mai mari, de la cele mai usoare la cele mai grele, isi vor gasi in sfarsit locul pentru a va oferi practicitate, siguranta si optimizarea spatiului atelierului mobil.