Skip to main content

Cum sa echipezi autoutilitara pentru gradinar

25 martie 2022

De multe ori se crede ca echiparea unei autoutilitare functionale este doar pentru electricieni, instalatori si constructori, insa, astazi cu acest articol vei afla cum sa echipezi o autoutilitara pentru un gradinar. O echipare bine facuta, practica si esentiala pentru desfasurarea muncii in ordine, rapiditate si profesionalism. Iti vom explica de ce este recomandata, ci chiar esentiala configurarea dubei pentru un gradinar, indiferent daca lucreaza pe cont propiu sau are o companie in spate pentru care ofera servicii de intretinere spatii verzi.

UNELTELE GRADINARULUI

Gradinarii, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, au multe tipuri de unelte, fiecare dintre ele potrivite pentru un anumit tip de operatiune sau interventie pentru pamant si plante. Este una din meseriile in care regasim atat fragilitatea, delicatetea, atentia, precizia  cat si munca grea si dificila, toate acestea intr-o singura profesie. In urmatoarea parte vom analiza instrumentele de lucru folosite de gradinari. De la uneltele medi la mari precum: lopeti, foarfece manuale sau electrice, sape, greble, drujbe, scara,  ferastraie, pulverizatoare, furtun pentru apa, la unelte de mici dimensiuni precum carlige, cutite, ochelari, manusi, sorturi, elastice, saci etc..

In majoritatea timpului, lucru de gradinar se desfasoara in exterior, fiind expus la conditii meteo foarte diverse, la fel este si pentru uneltele pe care el le foloseste. Acestea stau des la umiditate si nu sunt protejate cum trebuie de agentii atmosferici. De aceea, este foarte importanta depozitarea lor in locuri curate si uscate, pentru evitarea ruginei. Uneltele folosite de catre gradinar sunt de obicei scumpe iar pentru evitarea pierderii si deteriorarii acestora, va recomandam sa le depozitati intr-un atelier mobil special amenajat.

CE TREBUIE FACUT DE FIECARE DATA CAND TERMINI MUNCA

Pentru ati proteja cel mai bine uneltele de lucru, iti recomandam sa indepartezi orice murdarie prezenta pe scule, fie ea cu pamant sau alte sustante, si sa le depozitezi in duba de lucru curata. Printre accesoriile noastre, recomandam gradinarilor suportul metalic cu rola de hartie, suportul cu bidon de apa cu robinet si dozatorul de sapun care se monteaza la intrarea din spatele autoutilitarei sau pe usile laterale a camionetei, pentru a spala si usca cu hartie curata toate sculele. In acest fel vei evita bacteriile, ciupercile, mucegaiul si prezenta altor insecte daunatoare in interiorul camionetei tale.

SCHIMBATI-VA HAINELE INAINTE DE A INTRA IN CABINA

Fiind murdar de pamant sau ud din cauza irigatiei, este indicat, inainte de a intra in cabina soferului, sa te speli bine pe maini si sa-ti schimbi hainele de lucru. Pentru a nu le arunca pe jos sau in pungi unde riscam sa se imputa si sa miroasa, recomandam ca hainele sa fie asezate in dulapurile Tecnolam special concepute pentru acest lucru. Dulapurile pentru autoutilitare pot avea polite sau bara pentru depozitare haine pe umerase.

UNDE DEPOZITAM UNELTELE DE LUCRU

Dupa cum am explicat mai sus, trebuie sa curatati uneltele si sa le uscati cu hartie, pentru a le face sa reziste mai mult. Odata curatate insa, acestea trebuie pastrate uscate, intr-o maniera ordonata, pentru a nu le pierde sau uita in gradina clientilor. Pentru depozitarea sculelor recomandam dulapuri cu sertare, deoarece acestea ar asigura un loc uscat ferit de umiditate. Schimbarea si cumpararea uneltelor de lucru din cauza ruginii aduce o pierdere de bani si timp. Cu o mica investitie poti evita acest lucru. Gandeste-te la toate solutiile posibile.

DAR SCULELE ELECTRICE SI MECANICE?

Pentru a-si desfasura munca in cel mai bun mod posibil, gradinarii folosesc des masini de tuns iarba electrice sau alimentate cu combustibil. Aceste masini pentru a functiona bine trebuie pastrate tot timpul uscate si ferite de ploaie si umiditate. Din acest motiv, recomandam gradinarilor instalarea de panouri pentru peretii interiori si podea pentru stabilitate. Datorita panourilor interioare pozitionate pe peretii dubei, se garanteaza protectie absoluta pentru tabla autoutilitarei si un mediu uscat pentru uneltele tale electrice, in timp ce podeaua, pe langa faptul ca acopera baza ondulata a dubei, confera o igiena mai buna, deoarece este impermeabila, tratata cu rasini spleciale anti mucegai, anti alunecare. Se curata si se spala foarte usor.

UNDE TINEM PIESELE DE MICI DIMENSIUNI

Gradinarii au multe piese de schimb fie ele mici sau medii care se pierd usor, precum benzi de cauciuc, sarma, diferiti suporti etc. O solutie pentru a avea totul ordonat si la indemana o regasiti optand pentru rafturi. Rafturile Tecnolam pot fi deschise cu un covoras antivibratii la baza, cu separatoare din aluminiu interschimbabile sau cu cutii detasabile din plastic sau cutii transparente. In aceste rafturi se pot depozita toate piesele de schimb, de la foarfeci la sarme si suruburi.

FACILITEAZA DEPOZITAREA INSTRUMENTELOR LUNGI

Faciliteaza depozitarea instrumentelor lungi si grele cu ajutorul suportului de scara sau a unei rampe auto pentru urcare si coborare roaba sau alte instrumente si utilaje necesare interventiilor pentru gradinarit.Suportul de scara proiectat de noi este un suport culisant, cu ghidaj si cadere controlata. In acest fel nu vei depune efort pentru ridicarea si pozitionarea scarii pe acoperisul autoutilitarei de lucru. Pe de alta parte, rampa auto, usoara insa rezistenta va fi ajutorul de care ai nevoie pentru transportarea tuturor instrumentelor de gradinarit in interiorul dubei.

IESI IN EVIDENTA FATA DE CONCURENTA, PREZENTAREA TA ZICE MULTE

Imagineaza-ti ca te prezinti unui nou client cu duba ta si ai totul pregatit pentru orice eventualitate, cu haine curate de rezerva in dulap, cu noua masina de tuns iarba la vedere, cu sertare pline cu tot felul de unelte si cu logo-ul tau afisat pe exteriorul dubei. Nu ar fi o carte de vizita extraordinară? Cine apeleaza la o firma specializata in gradinarit, o face pentru ca vrea sa-ai vada spatiul verde ordonat, bine intretinut, poate cu pomi, plante sau flori. Asadar cine cauta o firma de gradinarit se asteapta sa vada curatenie, precizie, bun gust si promptitudine pentru orice interventie.

Garantam ca, cu o echipare autoutilitara bine facuta, vei fi intotdeauna prima alegere pentru clienti, atunci cand vine vorba de ingrijirea gradinii lor sau a oricarui spatiu verde. Iti doresti sa fi cea mai buna companie de gradinarit din zona ta? Ti-am dat sfaturile noastre pentru un atelier mobil bine executat, care sa fie functional, bine pus la punct dar si frumos, asadar,daca ai alte intrebari sau nelamuriri, intra in contact cu noi fie telefonic fie pe whatsapp la +40744 241 437.