Skip to main content

Cum sa mentii atelierul profesional in ordine?

28 februarie 2023

Te-ai saturat sa ai mereu totul in calea ta? Nu poti mentine in ordine atelierul profesional? Nicio problema, noi cei de la Tecnolam ne vom ocupa de asta. Compania noastra, care de peste 30 de ani produce echipamente pentru ateliere profesionale, are de-a face cu profesionisti din sectorul artizanal si comercianti si mai ales cu cei care vor sa creasca in afacerea lor si vor sa-si optimizeze spatiul de lucru.

Prin urmare, sarcina noastra este sa satisfacem toti clientii nostri pentru a le permite sa lucreze la 100% din potentialul lor. In acest articol, vom vedea cum sa iti mentii atelierul profesional in ordine.

Ordine si curatenie in cadrul propriului atelier profesional: trucuri!

A avea un atelier curat in fiecare zi, fara mirosuri sau substante aruncate pe jos, este esential si important pentru a comunica mai presus de toate imaginea ta profesionala catre client. Curatenia si ordinea intr-un atelier sunt, asadar, sinonime cu siguranta si mai ales cu un management excelent. Mai mult, trebuie sa spunem ca mentinerea unui atelier curat si ordonat ajuta la facilitarea intretinerii lui zilnice.

In interiorul unui atelier fie el service, atelier auto, un garaj, o hala sau un spatiu unde iti desfasori munca, avem cu adevarat o multime de unelte, care, daca nu isi au locul, iti pot ingreuna munca de zi cu zi. Deci, mai presus de toate, important e ca fiecare unealta sa-si aiba locul sau in atelier.

De exemplu, o solutie care credem ca este perfecta pentru organizare este, cu siguranta, a avea mobilier modular service compus din dulapuri, sertare, rafturi, blat de lucru, panouri perforate sau carucioare mobile pentru scule, deosebit de utile pentru a simplifica munca.

Trucuri pentru ati mentine atelierul profesional in ordine:

Organizare instrumente

Pentru a mentine curatenia si ordinea, in primul rand, trebuie sa te gandesti la organizarea uneltelor si, prin urmare, a sculelor mici si mari. Pentru a o face cel mai bine, ai nevoie de mobilier adecvat, convenabil si potrivit cu munca ta.

Asta, pentru ca iti permite sa ti totul sub control si sa ramai concentrat pe obiectivul tau: sa lucrezi bine, eficient, rapid si sa ajuti clientii care iti trec pragul. Pentru ca dotarea atelierului tau sa fie perfect si potrivit pentru afacerea ta, vrem sa iti recomandam echipamentele noastre profesionale compuse din mobilier personalizat si modular pentru depozitarea sculelor.

In interiorul magazinului nostru online vei gasi: atat compozitii standard prestabilite cat si posibile compozitii modulare pe care le poti alege singur.

PS: Te sfatuim in orice caz, sa te asiguri ca faci curatenie in timpul lucrului. Deoarece, din pacate, lasand curatenia sa astepte, dezordinea se va acumula. In plus, iti recomandam cu insistenta sa reorganizezi uneltele cel putin o data pe saptamana. Acest lucru va imbunatati munca ta si imaginea pe care o reflecti clientiilor.

Investeste intr-un aspirator de inalta calitate

Pare evident, totusi, dupa ce ai ales si organizat mobilierul potrivit si toate uneltele sunt la locul lor, atelierul tau profesional are nevoie de ceva care sa te ajute sa cureti chiar si cele mai inguste colturi.

Asa ca iti recomandam un aspirator care te poate ajuta sa cureti in fiecare zi ceea ce se acumuleaza pe podeaua atelierului tau chiar si in colturi. Acest lucru te va face cu siguranta sa te simti mai in largul tau si permite clientilor sa vina la atelier fara a trebui sa evite sa calce pe unelte, mizerie, pulberi sau lucruri potential daunatoare.

Din pacate, exista si materiale care ar putea aprinde incendii daca sunt lasate nesupravegheate pe podea sau pe unelte. Gandeste-te intotdeauna la propria siguranta si, de asemenea, la cea a mediului de lucru.

Curata uneltele

Daca esti tamplar, electrician, instalator sau ai un hobby, stii ca uneltele curate fac parte din „joc”. Nu poti evita ordinea si curatenia pentru ca altfel nu ai mai putea lucra, lasandu-te pe tine si pe potentialii tai clienti in mari probleme. Tocmai din acest motiv, te sfatuim sa cureti sculele dupa ce le folosesti. In acest fel: poti avea intotdeauna echipamentul perfect pentru a fi folosit pentru o noua utilizare!

Pentru a face ceea ce ti-am recomandat, ai putea sa iti procuri un calendar si sa notezi zilele in care sa te ocupi de curatenie. Este o modalitate buna de a tine totul sub control si de a putea indeplini sarcinile pe care ti le-ai stabilit. Pentru orice informatie privind o oferta pentru echiparea si dotarea atelierului tau profesional, nu ezita sa ne contactezi. Vom fi bucurosi sa iti raspundem la intrebari si sa iti oferim cea mai buna solutie pentru tine!