Skip to main content

Cum sa transformi camioneta intr-un atelier mobil

25 martie 2022

Cautand pe internet vom vedea sute de pagini care vor sa te sfatuiasca cum sa transformi camioneta intr-un atelier mobil, fara sa-ti lase nimic concret si te duce mai apoi pe pagini unde exista zeci daca nu sute de configuratii diferite care evident, in loc sa faca ordine, te incurca si mai mult. Astfel va fi un mare haos in minte ta si este posibil ca sa nu iti dai seama exact care configuratie ti se potriveste. In acest articol vom incerca sa-ti punem ordine in idei iar la finalul acestei lecturi vei fi singurul care va decide ce si de unde sa cumperi ce este mai bine pentru tine si afacere ta, pentru ca vei sti de unde sa incepi, cum sa te dezvolti si cum sa transformi camioneta ta intr-un atelier pe roti.

SA INCEPEM DE LA BAZA

Inainte de a-ti amenaja camioneta, iti recomandam sa faci cateva masuratori si anume: sa iei dimensiunea exacta al compartimentului de incarcare, care este pozitia si amplasarea rotilor si unde sunt acele adancituri la carcasa, cat spatiu ai pana la cabina si care este inaltimea si latimea diferitelor laturi. Recomandam acest lucru pentru ca, desi producatorii de autoutilitare produc dube in serie, masurile nu sunt intotdeauna aceleasi pentru toate marcile si modelele. O evaluare simpla si usoara iti va facilita munca de apoi. Astfel calculeaza bine tot spatiul disponibil in interiorul autoutilitarei tale pentru o optimiza si proportiona cat mai bine echiparea. Fiecare centimetru conteaza, putem garanta acest lucru, chiar si 2 sau 3 centimetri in plus sau minus fac diferenta!

CONTINUAM CU PROTECTIA COMPARTIMENTULUI DE INCARCARE

Pentru a scoate pe piata camionete la costuri mici, cei mai multi producatori auto acorda putina atentie materialelor folosite in interiorul compartimentului de incarcare. De cele mai multe ori duba (in interior) nu este invelita si protejata asa cum trebuie. Acest lucru poate provoca daune pe termen lung, favorizand aparitia ruginei si a mucegaiul pe panouri si carcasa, ceea ce duce la coroziune cu pagube iremediabile pentru camioneta. Pentru a depasi aceasta problema, va sfatuim sa echipati duba incepand de la montarea unei podele pe masura si ampatamentul camionetei si montarea panourilor speciale pe peretii interiori bineinteles tot pe dimensiunea exacta. Costul unei astfel de interventie este mic pentru beneficiile pe care le obtii. Pe termen mediu/ lung vei economisi foarte mult, daca iei in considerare pagubele care ti-ar putea provoca rugina si mucegaiul datorita neatentie si folosirea anumitor substante in interiorul dubei.

ECHIPARE PERSONALIZATA SI TIPUL DE ACTIVITATE PE CARE O DETI

Nu intotdeauna toate tipurile de configuratii sunt potrivite pentru duba ta si pentru specificul activitatii tale. De aceea noi, cei de la Tecnolam, facem intotdeauna un plan 3D cu o cotatie personalizata pentru clientii nostri, deoarece adesea, pe baza muncii pe care o fac, recomandam unele echipari in loc de altele. Ne dorim ca investitia pe care o faci sa fie facuta o singura data, sa fie functionala, sa indeplineasca cerintele tale, sa satisfaca nevoile specifice si sa te simti implinit cu alegerea facuta! 

In amenajarea autoutilitarei, ia in considerare mobilierul metalic format din dulapuri scule: recomandam acest produs celor care fac o munca manuala si adesea grea, unde trebuie sa fi implicat 100%. Mobilierul pentru depozitare scule este perfect si pentru camionete care ofera servicii de service apa si canal, service instalatii electrice, service telecomunicatii, service salubrizare, service sisteme climatizare, interventii utilaje agricole sau vulcanizare si multe alte domenii si servicii.
Mai departe vom vedea ce ti-ar putea fi de mare ajutor in amenajarea furgonetei.

Casetiere: dulapurile cu sertare si rafturi pentru autoutilitare sunt foarte utile pentru cei care detin o multime de unelte, atat electrice, precum autofiletante, furghie, discuri de taiere sau slefuire, cat si pentru unelte manuale, precum ciocane, surubelnite, chei hexagonale etc. Casetierele sunt locuri excelente pentru pastrarea sculelor si uneltelor de lucru. Sistemul de blocare ale dulapurilor cu sertare iti vor asigura fixarea instrumentelor de lucru in timpul transportului. Toate echiparile fie ele cu mobilier, cu podea si capitonaj sau alte componente sunt foarte rezistente chiar si la cele mai urate franari sau la impact. Totul va fi in siguranta deplina, diminuand semnificativ pierderea sculelor, amestecarea acestora sau deteriorarea lor.

Rafturi: acestea sunt foarte utile pentru toate acele domenii de lucru in care se folosesc multe piese de schimb si uzura, favorizand astfel inghesuiala piesele mici sau de alte dimensiuni, ducand la pierderi mari. Pentru ati face treaba mai usoara si fara prea multe probleme, iti recomandam aceste rafturi compartimentate cu o serie de cutii din plastic transparente fixe in mobilier sau cutii din plastic detasabile. Un exemplu sunt instalatorii si electricienii, care au multe piese mici sau foarte mici, chiar si de cativa milimetri, precum saibe, biti, suruburi, tuburi mici, cuie si asa mai departe. Toate aceste scule s-ar putea pierde inainte de a fi folosite. Evita acest lucru folosind compartimente de depozitare inteligent.

Pana acuma ne-am concentrat pe interiorul autoutilitarei insa dorim sa te informam ca exista unelte extrem de utile pentru depozitare si in exteriorul camionetei. 

Suport portbagaj si suport pentru scara pentru autoutilitare: aceste accesorii sunt esentiale pentru cei care lucreaza la inaltime sau pentru cei care, in orice interventie, trebuie sa aiba intotdeauna scara la indemana. Suportul de scara este dotat cu sina si cu un sistem de culisare in sus si in jos. Suportul de portbagaj cu suportul de scara te vor ajuta sa transporti scara si toate obiectele lungi necesare activitatii tale. Avand tot necesarul la indemana poti evita micile accidente obisnuite dar deranjante si evident te vor face sa economisesti spatiu in interiorul camionetei. Suportul de portbagaj si suportul de scara, daca sunt folosite la potentialul lor maxim, iti vor permite sa transformi chiar si cele mai mici dube in adevarate atelier mobil incapatoare, functionale pentru munca si afacerea ta.

CUM SA CONFIGUREZI AUTOUTILITARA CU NOI

Acum ca stii de unde sa incepi pentru a-ti amenaja cat mai bine camioneta si ce criterii sa iei in considerare, cere, fie si doar de curiozitate, o estimare gratuita, personalizata pentru camioneta ta specificand domeniul de activitate. Impreuna cu oferta iti vom prezenta si un plan 3D cu echiparea potrivita pentru duba ta in care vei gasi tot necesarul: de la podea la peretii laterali, la dulapuri cu sertare si rafturi, valize, rampe auto, bare pentru ancorare marfa si multe altele, pentru a avea o vedere de ansamblu chiar inainte de a le monta! Tine minte, un atelier mobil te face mai productiv, mai organizat, mai prompt in interventii si gata de actiune oriunde te-ai afla!