Skip to main content

Cum sa utilizezi chinga de ancorare si beneficiile ei

25 noiembrie 2022

Curelele de fixare cu catarama sunt dispozitive utilizate pentru asigurarea si ridicarea obiectelor grele. Ele sunt utilizate in mod obisnuit in interiorul compartimentului de incarcare in dube, camionete, autoutilitare, etc. dar si pe suportul de portbagaj acolo unde se depoziteaza scari, obiecte lungi, tevi etc. in intreaga industrie a transporturilor.

Principalul beneficiu pe care il reprezinta chinga de ancorare este siguranta si se numara printre cele mai bune accesorii pentru camionete. Transportatorii de marfa sunt obligati sa respecte reglementarile privind capacitatea maxima de incarcare si siguranta in timpul transportului. Benzile de ancorare ofera o solutie rentabila si flexibila atunci cand ai nevoie sa fixezi incarcatura din furgoneta.

In plus, chingile de ancorare cu clichet sunt fabricate din materiale de poliester sau polipropilena de inalta calitate, care sunt usoare, rezistente la tractiune, nu ruginesc si nu absorb umiditatea. Rezistenta si durabilitatea lor fac din aceste centuri de fixare un bun indispensabil pentru transportul unor volume mari de marfa.

Deoarece chingile de ancorare sunt relativ moi si neabrazive, nu exista riscul de a deteriora marfa, obictele si cutiile de carton. Acest lucru asigura ca incarcatura sa nu fie deteriorata.

PENTRU CE SE UTILIZEAZA CURELELE DE ANCORARE?

Curelele de ancorare sunt utilizate in mod obisnuit in industria transporturilor si a marfurilor; rutier, feroviar, maritim si aerian. Desi nu par puternice la ochiul liber, curelele de ancorare sunt capabile sa reziste la cateva tone de greutate.

Un sistem de ancorare este utilizat pentru asigurarea incarcaturii in/ si pe camioane, atasat rafturilor sau paletilor. Transportatorii le folosesc si pentru a asigura marfurile depozitate in containere mari de pe nave.

Sistemele de ancorare sunt fie curele de fixare, cunoscute si sub numele de chingi cu clichet. Curelele de tensionare pentru ancorare folosesc catarame si clichet care sunt stranse astfel incat sa apese pe suprafata de incarcare si sa o fixeze.

CE TREBUIE SA STII INAINTE DE A UTILIZA CHINGA DE FIXARE

Chingile de ancorare au limite de sarcina. Daca intreci limitele, acestea se vor rupe. Asadar, inainte de a utiliza chinga de ancorare, verifica „rezistenta la rupere” in specificatii.

Chingile de ancorare generale care pot fi achizitionate din magazinele de bricolaj si sunt de obicei fabricate din polipropilena si au o rezistenta de 100 pana la 200 daN de forta. Acestea vor suporta intre 10.000-20.000 de kilograme de greutate (sau 10-20 de tone).

Curelele de prindere marfa de cea mai buna calitate, fabricate din poliester, suporta in mod obisnuit incarcaturi de aproximativ 50.000 de kilograme sau mai mult. Ia in considerare forta maxima de siguranta pe care o poate duce acest produs (Working Load Limit = WLL). Aceasta este greutatea maxima pe care o poate suporta chinga de ancorare cu clichet.

WLL este o treime din puterea de rupere. Deci, daca cureaua de ancorare poate sustine 10 tone, WLL maxim este de 3.333 tone.

CUM SE FOLOSESTE CHINGA DE ANCORARE?

Pentru a asigura o incarcatura cu ajutorul unei curele de ancorare, clichetul sau elementele de tensionare sunt conectate la carlige.

Cand achizitionezi chingi de ancorare, vei descoperi ca vin in doua parti separate si trebuie asamblate. Asamblarea variaza intre marci, deci urmareste instructiunile. Este simplu.

Pentru a fixa incarcatura in siguranta, treci cureaua prin catarama cu clichet si deschide manerul cu clichet, apoi treci chinga prin fanta.

Va trebui sa tragi chinga peste ax pana cand cureaua apasa bine pe suprafata incarcaturii. Cu toate acestea, ai grija sa strangi corect si nu prea mult chinga pentru a nu deteriora bunurile care se doresc prinse.

Pentru a strange curelele, utilizeaza mecanismul cu clichet pana cand gasesti tensiunea potrivita. Curelele trebuie sa fie aproape de suprafata incarcaturii. Poti testa prinderea potrivita impingand varful unui pix dedesubtul curelei.

Pentru a scoate curelele, va trebui sa deschizi complet clichetul pana cand este plat iar apoi sa tragi cureaua afara.

BARA METALICA PENTRU PRINDERE MARFA

Pentru prinderea marfurilor, cutiilor sau obiectelor voluminoase in asa fel incat sa nu se deplaseze in interiorul autoutilitarei in timpul transportului, este important ca, chinga sa fie prinsa de un sistem fix. In acest caz se instaleaza in duba, pe peretii laterali sau pe mobilierul prezent, o bara metalica pentru prindere chinga care poate avea diferite dimensiuni.

Acum stii pentru ce sunt folosite chingile de ancorare si cum sa le folosesti pentru o siguranta maxima. Daca iti doresti un sistem de echipare duba complet cu tot ce ai nevoie pentru munca ta de zi cu zi, nu ezita sa ceri oferta Tercnolam. Dispunem de sisteme de organizare scule si unelte pentru ateliere mobile sau fixe.