Skip to main content

Idei de depozitare si sisteme de organizare pentru tamplari

5 mai 2022

Proiectarea si implementarea ideilor de depozitare in mobilierul pentru dube pentru tamplari si mestesugari este una dintre cele mai dificile provocari. Este importanta dispunerea si organizarea rafturilor in asa fel incat sa gazduiasca o mare varietate de unelte si materiale de diferite lungimi. Din fericire, avem solutii creative de mobilier service pentru dube de dulgher. In aceasta postare pe blog, avem cateva modele inovatoare pe care dorim sa le impartasim cu tine.

Dulapurile cu rafturi si sertare iti permit sa utilizezi cat mai bine spatiul din duba ta de lucru. Iti ofera mai mult loc de manevrare, iti mentine instrumentele si materialele organizate si ofera o imagine buna clientilor tai. Ideile inovatoare pe care le cream la Tecnolam te ajuta sa-ti indeplinesti munca la fata locului mai usor si convenabil.

Aceste idei de depozitare si sisteme de organizare rafturi pentru furgonete pentru tamplari si mestesugari, ajuta la imbunatatirea functionalitatii dubei tale, la protejarea bunurilor si la economisirea timpului in executarea lucrarilor.

SOLUTII DE DEPOZITARE PENTRU PLACI DE LEMN MARI 

Tamplarii intampina adesea dificultati in a monta bucati mari de lemn in interiorul unei dube dezorganizate. Cealalta problema este ca resturile de placaj sunt aruncate prin duba. Acest lucru poate zgaria suprafata din interiorul atelierului mobil.

SOLUTIA ESTE SA INSTALEZI O “PODEA FALSA” IN PARTEA DE JOS A ATELIERULUI MOBIL. MAI BINE ZIS VEI AVEA O DUBLA PODEA CU SPATIU DEPOZITARE INTRE CELE DOUA. IN ACEST FEL VEI CREA MAI MULT SPATIU IDEAL PENTRU AMPLASAREA MATERIALELOR LUNGI SAU A PLACILOR DE LEMN FOLOSITE SAU REBUTURI SAU PENTRU DEPOZITAREA SCULELOR.

Podelele din lemn multistrat sunt foarte rezistente, sunt tratate cu rasini speciale pentru o protectie majora contra zgarieturilor, lovituri sau pete. O solutie excelenta atat pentru delimitarea spatiului de depozitare cat si pentru folosirea budei in intregime, de la baza pana la plafon.

Optiunea alternativa pentru depozitarea placilor sau a altor instrumente lungi si voluminoase este suportul de portbagaj montat pe acoperis pentru a utiliza pe deplin tot spatiul camionetei.

ATELIER MOBIL COMPLET CU MASA DE LUCRU

Te deranjeaza cand, in timp de esti la un client pentru executarea lucrarii, trebuie sa te intorci la atelier pentru a taia o bucata de lemn la dimensiunea mica? Asa ca, imagineaza cat de convenabil si usor va fi daca montezi un banc de lucru direct in interiorul autoutilitarei cu care te deplasezi. In acest fel eviti deplasarea la sediu si termini lucrarea mai repede.

Instalarea unui banc de lucru in spatele camionetei este destul de simpla. In plus, poti folosi blatul in afara dubei, astfel incat taierea bucatilor mari de lemn sa fie practica. Blatul de lucru poate fi din lemn tratat sau din fier in functie de preferinte si nevoi, si se ataseaza mobilierului Tecnolam.

De asemenea, poti intari sau lungi bancul de lucru prin montarea picioarelor pliabile. Asigura-te totusi ca picioarele sunt reglabile. Nu poti garanta intotdeauna ca suprafata pe care vei lucra va fi uniforma. Incercarea de a taia lemnul pe un banc de lucru instabil nu este distractiva, din contra poate da batai de cap.

BANC DE LUCRU

Exista doua moduri de a proiecta un banc de lucru si anume fix sau extensibil pentru a te asigura ca ai suficient spatiu pentru a lucra. Bancul poate sa fie pe toata lungimea furgonetei tale sau poate avea jumatate din dimensiune fixa, iar cealalta jumatate sa constituie un blat de lucru cu extragere sau pliant.

Designul depinde in mare masura de cat de lat si lung doresti sa fie bancul de lucru in raport cu celelalte optiuni de mobilier cu rafturi si sertare, cutii, valize etc. Daca utilizezi partea din spate a camionetei ca banc de lucru, trebuie sa existe suficient spatiu pentru a glisa bucatile de lemn intre unitatile de depozitare.

De asemenea, va trebui sa utilizezi sine sau amortizoare, pentru a sustine bancul odata ce acesta este extins. Pe masura ce tai pe masa, vei aplica presiune. Daca constructia este suficient de puternica, vei putea folosi uneltele de taiere fara niciun pericol.

IDEI DE MOBILIER TECNOLAM PENTRU AUTOUTILITARE PENTRU TAMPLARI

Tecnolam se mandreste cu crearea de idei inovatoare de mobilier pentru autoutilitare pentru dulgheri si mesteri. Avem o gama larga de sisteme de organizare scule si unelte de lucru care te ajuta sa mentii atelierul organizat si uneltele in siguranta. Gama noastra de mobilier Tecnolam pentru vehicule comerciale include:

Iti doresti o echipare duba pentru tamplar sau mester, ai intrebari sau sugestii pe care doresti sa le impartasesti cu noi? Scrie-ne folosind formularul din site.