Skip to main content

Lungimea medie a unui Van standard

19 aprilie 2023

Alegerea unui vehicul comercial standard de pe piata poate fi coplesitoare pentru proprietarii de afaceri. Cum stii care model se potriveste cel mai bine nevoilor activitatii tale? Ce dimensiune de duba este cea mai economica?

Pentru a te ajuta sa iei o decizie in cunostinta de cauza, intentionam sa discutam ce caracteristici ar trebui sa cauti. Punctele cheie de luat in considerare atunci cand doresti sa cumperi un vehicul comercial pentru afacerea ta sunt:

  • Economie de combustibil
  • Compartimentul de incarcare util
  • Fiabilitate

Cu toate acestea, toti acesti factori sunt afectati de dimensiunile sale. Prin urmare, trebuie sa stii cat de lunga este o duba standard. De exemplu, camionetele de dimensiuni medii sunt cele mai potrivite pentru majoritatea afacerilor. Ele pot incarca mai multa marfa decat furgonetele mici, dar au o economie de combustibil mai buna decat autoutilitarele mari.

Majoritatea modelelor Van au si o usa laterala culisanta, precum si una sau doua usi in spate. Acest lucru este util pentru a oferi acces mai usor in interiorul dubei si face viata convenabila pentru meseriasi si muncitori care folosesc des duba.

Pe de alta parte, lungimea unei dube standard difera in mod natural de la un model la altul. Pentru inceput am putea spune ca lungimea medie a camionetelor standard este de aproximativ 2,5 metri si inaltimea medie este de aproximativ 1,5 metri. Sarcinile utile tipice variaza intre 600 – 1200 kg.

Atunci cand cauti pe internet informatii de la producator cu specificatii despre autoutilitara dorita, vei putea determina cat de lungi sunt dubele standard ale acestora in functie si de model. Lungimea este indicata printr-o serie de coduri L, dupa cum urmeaza:

L1 – Lungime scurta
L2 – Lungime medie
L3 – Lungime mare
L4 – Extra-lung

CAT DE LUNG ESTE UN VAN STANDARD? LUNGIME EXTERIOR SI INTERIOR

Exista doua motive pentru care trebuie sa stii dimensiunile unei dube. Primul motiv este sa eviti deteriorarea furgonetei tale (de ex: duba prea joasa, intrare prea ingusta). In al doilea rand, lungimea iti va permite sa determini daca poti incarca in siguranta articole lungi in spatele camionetei de lucru.

Dimensiunile exterioare iti ofera o idee despre cum se va comporta camioneta pe drum. Este in interesul tau sa investesti intr-o duba care este usor de parcat si care se potriveste intr-un spatiu ingust sau limitat sau in locuri aglomerate. Retine ca lungimea data pentru autoutilitarele standard este cu oglinzile exterioare pliate.

Evaluarea spatiului de incarcare al unei dube este mai dificil pentru a determina cat de lunga este o duba standard. Spatiul de incarcare se masoara in metri patrati sau volum. Numerele includ inaltimea, precum si lungimea.

De asemenea, merita remarcat faptul ca spatiul in care arcurile rotilor ies in partea interioara a camionetei face spatiul mai ingust cu 40 cm in compartiment. Desi acest lucru poate sa nu conteze in cele mai multe cazuri, daca incarci articole plate in duba, cum ar fi scanduri de lemn, este posibil ca acestea sa nu se potriveasca.

Poti evita aceste probleme instaland o podea deasupra acoperitoarei de roti. Acest lucru iti permite sa utilizezi intreaga latime a camionetei. De asemenea, poti adauga sertare lungi sub podea pentru a utiliza la maxim spatiul de depozitare.

CAT DE INALTA ESTE O DUBA STANDARD?

Solutiile de rafturi pentru autoutilitare iti permit sa maximizezi spatiul din duba ta. Acest lucru poate oferi beneficii uriase pentru soferii care transporta cantitati mari de marfa. Dimensiunile inaltimi vehiculelor comerciale sunt indicate cu un cod H. H1 este standard.

Pentru a maximiza spatiul, utilizeaza cat mai bine inaltimea dubei. Poti face acest lucru instaland mobilier cu sertare si rafturi pentru furgonete, dulapuri cu polite, valize pentru scule, cutii de diferite dimensiuni si culori si multe alte produse pentru depozitare scule si instrumente de lucru. Evident, inainte de a stii daca poti introduce articole mai lungi, trebuie sa stii cat de lunga, lata si inalta este duba standard pe care doresti sa o achizitionezi.

Acum stii ce sa iei in considerare inainte de a investi intr-o duba de serviciu, ar trebui sa poti decide daca o duba standard este cea mai buna optiune pentru atelierul tau mobil sau ai nevoie de o duba mica sau mare? Pentru mai multe sfaturi, suna la numarul de contact din website-ul nostru si vei putea discuta cu unul dintre specialistii Tecnolam.