Skip to main content

Siguranta incarcaturii in duba

25 martie 2022

CU ECHIPAMENTELE TECNOLAM VEI AVEA O BUNA GESTIUNE A INCARCARII

Una dintre greselile cu care se confrunta multi soferi, mai ales cand vine vorba de autoutilitare si camionete, este gestionarea incarcaturii; in acest articol va vom explica simplu, de ce sa amenajezi camioneta ta cu Tecnolam. Nu este doar o cheltuiala menita sa va imbunatateasca compania in ochii clientilor, sa aveti totul la indemana si sa economisiti bani, ci si pentru siguranta, legata de economii, dar si de bunastarea soferului in trafic; Aminteste-ti, un accident este intotdeauna un accident in plus!

O CHESTIUNE DE SIGURANTA

Exista pe piata dotari autoutilitare care pot fi comandate la preturi ridicole, atat daca te gandesti la necesarul de munca cat si la materialele din care sunt realizate; costand foarte putin, aceste companii, care produc de obicei in alte tari, trebuie neaparat sa economiseasca in siguranta. Echiparile care ingreuneaza furgonetele doar pe o parte sau cu un management al greutatii, care lasa de dorit, pot determina prematur anvelopele, pot strica franele si amortizoarele si, in cele mai grave cazuri, pot provoaca accidente fatale atat pentru cei care conduc camioneta cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Ai risca vreodata, doar de dragul economiilor, sa sa provoci daune grave tie sau altora? Cred ca nu este nevoie de un raspuns la aceasta intrebare.

EVITA DAUNELE LA INCARCATURA, LA UNELTELE DE LUCRU SI LA DUBA

Gestionarea defectuoasa a incarcaturii ar putea sa ingreuneze camioneta doar pe o parte, riscand sa-ti strice interiorul dubei, piesele si uneltele pe care le ai in atelierul tau mobil si care le folosesti pentru afacerea ta. Multi tehnicieni in sectorul mentenantei doresc echiparile noastre, dupa miile de euro cheltuiti din buzunarele lor, pentru inlocuirea anumitor parti si piese si a sculelor deteriorate. Pe scurt, banii pe care ii economisesti la achizitia dotarilor, ii vei plati cu dobanda pentru reparatii si pentru daunele cauzate incarcaturi.

LEGEA SPUNE DACA NU GESTIONEZI BINE INCARCATURA, RESPONSABILITATEA ESTE A TA!

«VEHICULELE NU TREBUIE SA FIE SUPRAINCARCATE. INCARCATURA TREBUIE DISTRIBUITA IN ASA FEL INCAT SA NU FIE UN PERICOL SI UN OBSTACUL PENTRU NIMENI” „SOFERUL TREBUIE SA NU FIE IMPIEDICAT IN CONDUCEREA VEHICULULUI DE MARFA SAU IN ORICE ALT MOD.”

Ordonanta privind regulile de circulatie rutiera spune clar: „soferul trebuie sa se asigure ca vehiculul si incarcatura respecta cerintele”. Aceasta ramane valabila, chiar daca incarcatura a fost pregatita si pozitionata de o terta persoana!

Aceste legi sunt valabile atat cand vine vorba de incarcaturi, deci sa intelegem, cei care transporta marfa, cat si cei care asambleaza echipari, care trebuie sa respecte aceste reguli, pedeapsa in cele mai grave cazuri, chiar si confiscarea autovehiculului!

CE SPUNE STIINTA SI CARE FORTE FIZICE SUNT IN JOC

Prima forta de luat in considerare este cea a inertiei, care in practica este tendinta oricarei incarcari, fie ca este fixa ​​sau mobila, de a mentine viteza si directia corpului. Mai simplu spus, este acea forta care, in caz de franare violenta, ne face sa ne lovim de parbriz in lipsa centurii.

  • Acceleratia, care tinde sa duca incarcatura din furgoneta inapoi. Este intotdeauna vina inertiei, care in acest caz actioneaza in sens invers
  • Forta de decelerare, deci miscarea inainte a sarcinii, in cazul franarii si/sau reducerii vitezei
  • Fortele de detasare, adica forta care se declanseaza, pe denivelari sau pe nereguli ale drumurilor, determinand pierderea contactului incarcaturii cu platforma. Pe termen lung, dotarea de proasta calitate s-ar putea desprinde de la baza si ar putea solicita amortizoarele si podeaua, ceea ce in cele mai grave cazuri ar putea duce la accidente si deteriorarea grava a caroseriei.
  • Forta centrifuga, care este declansata, de exemplu, in sensurile giratorii sau in curbe, care face ca sarcina sa dea o impingere excesiva impotriva partilor laterale ale camionetei
  • Forta de frecare, care este data in schimb de frecarea sarcinilor si deci a armaturilor prost fixate, pe podea si care i-ar putea distruge stabilitatea si integritatea.

CE FACE TECNOLAM PENTRU A CONTRASTA ACESTE FORTE OFERIND INTOTDEAUNA CONDITII DE SIGURANTA

Dupa cum vedeti, fortele fizice implicate sunt multe si de aceea atunci cand vine vorba de amenajari, si retineti bine ca nu vorbesc la conditional, TREBUIE sa va bazati pe o firma de productie serioasa si profesionista si sa nu economisiti bani cumparand de pe site-uri straine si nesigure. Noi la Tecnolam si aici ne punem fata, avand in vedere importanta subiectului in cauza, investim o mare parte din resursele noastre in siguranta si stiti cum? In fiecare an efectuam teste de impact pe fiecare tip de duba si cu fiecare tip de configurare pe care il producem; din datele acestor teste de impact si actualizare constanta, ne imbunatatim si perfectionam produsele de la luna la luna pentru a oferi nu numai calitate si robustete si mai presus de toate SIGURANTA. Nu o facem pentru ca ne spune legea sau pentru ca avem o reputatie de aparat, ci din simplul motiv ca ne pasa de viata clientilor nostri, care au familii si cei dragi la care sa ne intoarcem acasa dupa munca. Vrem sa fim o garantie pentru cei care ne aleg si pentru cei care au incredere in noi! Tine minte, daca acorzi putina valoare sigurantei tale, inseamna ca dai putin si vietii tale si ale altora!