Skip to main content

TECNOLAM INDUSTRIE 4.0

25 martie 2022

„Revolutia muncii continua datorita Industriei 4.0 si inovatiei!”

Suntem incantati sa putem respecta valorile si standardele noastre inovatoare si sa facem parte din lumea 4.0 a industrializarii. Tecnolam devine Industria 4.0, inovatia digitala garanteaza o productivitate mai mare, conditii de munca mai bune si mai putine deseuri.

Ocupandu-ne de echipamente pentru vehicule comerciale si autoutilitare de diferite dimensiuni, lumea noastra a fost intotdeauna interconectata, iar colaborarile au stralucit intotdeauna in compania noastra. Pentru noi, fericirea si mai presus de toate satisfactia clientilor nostri vine in primul rand cu un accent constant pe reducerea risipei si asupra angajatilor nostri.

Adevarata revolutie a muncii este asupra noastra si, prin urmare, suntem fericiti sa putem deveni parte din ea. Deoarece fabricile de astazi sunt din ce in ce mai digitale si conectate, putem defini aceasta ca fiind a patra revolutie industriala, motiv pentru care Industria 4.0 a ajuns si in Italia.

CUM DEVINE INDUSTRIE 4.0?

Este un proces care provine din a patra revolutie industriala si care duce la fluxuri mari de productie dupa, mai ales, un moment cu adevarat dezastruos pentru companii. Este o productie complet noua si automatizata si, prin urmare, interconectata.

Concret, de fapt, Tecnolam va avea o interconectare la 360° cu apanajul digitalizarii si telematicii cu posibilitatea de a primi mereu asistenta de la distanta, datorita aplicatiei Web App Tecnolam #WebApp unde este posibila verificarea evolutiei comenzilor de productie.

Din noiembrie 2021 suntem recunoscuti ca Industria 4.0 cu certificarea si, prin urmare, ne numaram printre companiile care pot fi folosite pentru un credit subventionat. De fapt, clientii nostri se vor putea bucura de avantajele fiscale.

Prin urmare, noile tehnologii digitale au un impact profund in compania noastra si se refera in mod specific la: utilizarea datelor, puterea in conectivitate si, prin urmare, datorita aplicatiei si tehnologiei machine-to-machine si cloud computing pentru conservarea informatiilor si a unor date. Acest lucru este evident apoi analizat si completat de catre asistentii nostri care, cu tot profesionalismul, trateaza cazul specific cu o analiza a datelor din ce in ce mai precisa.

Sistemul nostru se bazeaza in principal pe o comanda de productie si o returnare a datelor cu ingrijirea si gestionarea prin intermediul aplicatiei despre care am vorbit si mai ales prin managementul de catre asistentii nostri. Revolutia in acest caz este data de contributia din ce in ce mai precisa dintre Om si Masina, o intalnire pozitiva pentru Industria 4.0.

BENEFICIILE INDUSTRIEI 4.0 S-AU NASCUT CU LEGEA BUGETULUI 2017, CERINTELE TEHNICE PENTRU PRIMIREA CERTIFICATULUI SUNT:

  • Bunul trebuie controlat de sisteme programate
  • Bunul trebuie sa fie interconectat
  • Interconectarea cu sistemele logistice din fabrica
  • Existenta unei interfete de masina simpla si ergonomica
  • Satisfactia in domeniul securitatii si sanatatii

DE CE VORBIM DESPRE TRANZITIA 4.0 2021 IN CREDITUL FISCAL SI CUM POT BENEFICIA CLIENTII NOSTRI DE EL?

Va reamintim ca puteti beneficia de creditul fiscal ca compensare pe F24 cu utilizarea celor 6 noi coduri fiscale cu rezolutie AdE nr. 3/E din 2021 pentru utilizarea sporurilor prevazute de legile bugetului 2020 si cea din 2021.

Subventia va fi achizitionata in 3 rate anuale de catre companii, de fapt legea bugetului 2021 (Legea nr.178 din 30 decembrie 2020, art.1, alin. de la 1051 la 1067 reinnoind stimulentele care aveau anterior denumirea de Tranzitie 4.0 pentru afaceri). .Evident asta cu mentinerea facilitatii de credit fiscal deja prezenta. In cazul vechii superamortizari atunci vorbim de utilaje neinterconectate, facilitate va fi sub forma unui credit fiscal egal cu 10% cu plafoane de pana la 2.000.000 euro pentru imobilizari corporale si 1.000.000 pentru imobilizari necorporale.

Una dintre noutatile interesante ale anului 2021 este ca se poate profita de creditul fiscal imediat in anul de investitie si fara a astepta urmatorul pentru activele interconectate. Asa ca sa luam un exemplu specific cu Tecnolam, daca achizitia se face in acest moment nu veti avea probleme in a profita de creditul fiscal pentru acest an!

Mai mult, creditul fiscal nu este impozitat in scopuri IRPEF/IRES/IRAP si poate fi combinat si cu alte concesii despre care vorbisem deja precum cea pentru Sud de exemplu.

CARE SUNT PROCEDURILE BUROCRATICE PENTRU FIRMELE CARE VOR SA BENEFICIEZE IN ACHIZITIONAREA ECHIPAMENTULUI NOSTRU?

  • Companiile care doresc sa beneficieze de acesta trebuie evident sa depuna cerere la Ministerul Dezvoltarii Economice,
  • Este obligatorie in cazul bunurilor care depasesc 300.000 cu evaluare,
  • Facturile pentru bunurile subventionate achizitionate trebuie sa se refere la legea mentionata mai sus.