Skip to main content

ÎNTREȚINEREA ȘI CURĂȚAREA DUBEI DE ATELIER: CELE MAI BUNE PRACTICI

14 februarie 2024

În Romania, valoarea muncii și a profesionalismului se reflectă în multe aspecte ale vieții de zi cu zi, iar unul dintre acestea este cu siguranță: îngrijirea și întreținerea propriilor instrumente de lucru.

 

Furgoneta atelier nu este doar un mijloc de transport, ci și cartea de vizită a multor companii și profesioniști, fiind adesea prima impresie pe care o avem despre un serviciu sau un profesionist.

 

O dubă bine întreținută și curată nu numai că garantează un serviciu eficient și sigur, dar transmite și profesionalism, fiabilitate și atenție la detalii.

 

“Pentru o companie ca a noastră, care se dedică amenajării de dube profesionale, este vital să subliniem importanța întreținerii și curățării dubei atelierului”

 

Echipa Tecnolam

 

Lucrăm pentru clienții noștri de peste 35 de ani, cu pasiune și determinare pentru a garanta cele mai bune produse de calitate Made in Italy. Împreună analizăm cele mai bune practici pentru a vă menține furgoneta atelierului dumneavoastră la cel mai înalt nivel:

 

SIGURANȚA ȘI ÎNTREȚINEREA MAI PRESUS DE TOATE

Întreținerea regulată a dubei nu este doar o chestiune de estetică, ci și de siguranță. Furgonetele de atelier sunt adesea încărcate cu echipamente și materiale grele, iar o lipsă de întreținere ar putea duce la probleme mecanice sau, în cel mai rău caz, la accidente rutiere.

 

În Romania, unde drumurile pot fi deosebit de aglomerate și sinuoase, este esențial să vă asigurați că vehiculul dumneavoastră este în stare perfectă.

 

IMPORTANȚA ASPECTULUI ESTETIC

O dubă curată și bine întreținută este cartea de vizită ideală pentru orice profesionist. Aceasta reprezintă imaginea companiei și calitatea serviciilor oferite. Un vehicul murdar sau prost întreținut ar putea descuraja potențialii clienți, indiferent de calitatea lucrărilor efectuate în el.

 

ÎNTREȚINERE PERIODICĂ

Este recomandabil să efectuați verificări periodice ale dubei, cel puțin o dată pe lună. Aceasta ar trebui să includă:

  • Verificarea nivelurilor de ulei și de fluide;
  • Verificarea stării anvelopelor; (adesea cauza accidentelor de pe autostradă)
  • Verificarea frânelor și a luminilor;
  • Inspecție vizuală pentru detectarea deteriorării caroseriei sau a semnelor de uzură.

CURĂȚAREA INTERNĂ A FURGONETEI ESTE NECESARĂ?

Interiorul dubei atelier trebuie să fie organizat și curat. Cu ajutorul echipamentelor oferite de compania noastră, fiecare unealtă și material va avea locul său, facilitând menținerea ordinii și a curățeniei. Este recomandabil să curățați interiorul dubei cel puțin o dată pe săptămână, îndepărtând praful, murdăria și resturile.

 

Curățarea exteriorului nu este doar o chestiune de estetică. Praful, noroiul și alte impurități se pot acumula și, dacă nu sunt îndepărtate, pot deteriora vopseaua și caroseria vehiculului pe termen lung. Curățarea regulată a exteriorului, cel puțin o dată la două săptămâni, vă va ajuta să vă păstrați furgoneta în condiții optime pentru mulți ani de acum încolo.

 

PROTECȚIA ÎMPOTRIVA AGENȚILOR EXTERNI

Romania are o gamă largă de condiții meteorologice, de la căldura verii la ploile de iarnă. Pentru a vă proteja furgoneta de aceste condiții, este util să aplicați o ceară de protecție pe vopsea la fiecare șase luni. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorării cauzate de intemperii și la menținerea strălucirii vopselei.

 

ÎNLOCUIREA FILTRELOR ȘI A ULEIULUI

Pe lângă verificarea nivelului de ulei și a altor lichide, este important să înlocuiți periodic filtrele (aer, ulei, combustibil) și să schimbați uleiul de motor conform recomandărilor producătorului. Acest lucru va asigura funcționarea eficientă a motorului și va prelungi durata de viață a vehiculului.

 

UTILIZAREA PRODUSELOR ADECVATE

Atunci când curățați și întrețineți furgoneta, este esențial să folosiți produse de calitate, specifice vehiculului. Evitați produsele chimice dure sau instrumentele care ar putea zgâria sau deteriora furgoneta. De asemenea, evitați utilizarea produselor de uz casnic, deoarece acestea ar putea să nu fie adecvate și să provoace daune.

 

Vă gândiți să vă înființați un birou mobil? Citiți ghidul nostru.

 

ATENȚIE LA PIESELE ELECTRONICE

Dubele moderne sunt echipate cu numeroase sisteme electronice. Este important să fiți atenți atunci când curățați aceste zone, evitând să introduceți umezeală sau resturi în părțile electronice. Atunci când detectați o problemă cu o componentă electronică, este recomandabil să contactați un profesionist.