Blog

Echipări din oțel sau aluminiu greutate versus rezistență

Pentru a înțelege mai bine situația actuală în raportul greutate/rezistență dintre oțel și aluminiu, este bine să ne întoarcem la anii 70 în sectorul auto.

De fapt, la acea vreme, mașinile, deși erau foarte mici, înregistrau greutăți foarte mari.
La acea vreme, unele mărci de autovehicule au trecut la utilizarea aluminiului pentru a reduce greutatea automobilului, ajutând asftel la creșterea performanței mașinii. 
L începutul anilor 90, a existat o nouă schimbare și anume s-a revenit la utilizarea oțelului pentru fabricarea mașinilor.

Ce a cauzat această schimbare în sectorul automotiv?

S-au dezvoltat tehnici pentru producerea oțelurilor de înaltă rezistență. Avem mașini de dimensiuni mari, dar care cântăresc puțin.
Pentru a da un exemplu, volumul unui Fiat 1.100 din trecut este egal cu un Fiat Punto în ziua de astăzi, cu diferența că primul a cântărit 1.300 kg. iar al doilea 750 Kg.

Mașini de astăzi au o rezistență mult mai mare la impact în comparație cu mașinile din trecut. Scăderea greutății nu se datorează exclusiv reducerii oțelului utilizat, ci și unei utilizări mai mari a materialelor plastice și a derivaților.

Pentru a satisface nevoile consumatorului, producem toate părțile portante ale liniei TI-VAN, cum ar fi: dulapurile cu rafturi și sertare cu acest tip de oțel de înaltă rezistență, lăsând pereții despărțitori, uși rabatabile și diverse accesorii din aluminiu.

Să descoperim unele calcule împreună

  • Oțelul clasic folosit până acum are o rezistență la rupere de 20 kg / mm.q. amintiți-vă că greutatea specifică a oțelului pe decimetru / cub este de 7,8 kg.
  • Oțelul de înaltă rezistență (HC 420 LA utilizat de Tecnolam) este de 60 Kg./mm.q. cu o greutate specifică de 7,8 kg pe decimetru / cub.
  • Aluminiu are o rezistență la rupere de 15 kg / mmq. cu o greutate specifică pe decimetru / cub de doar 2,7 kg.

După cum se poate vedea din datele de mai sus, aluminiul este de patru ori mai slab decât oțelul HC 420 LA și, prin urmare, dacă vrem să avem un mobilier din aluminiu cu aceeași rezistență ca cea în oțel, va trebui să mărim grosimile de patru ori și în acel moment vom avea 2,7 kg. x 4 = 10,8 Kg. contra 7,8 kg. din oțel HC 420LA.

În cele din urmă, dacă doriți să realizați mobilier din aluminiu cu aceleași caracteristici ca oțelul de înaltă rezistență, ar trebui să fie și mai greu cu aproximativ 30%.

Tot acest concept este confirmat și de un sector precum cel al producției auto, care a identificat această diferență și a abandonat aluminiul pentru a reveni la aceste noi tipuri de oțel.

Concluzii

Pentru sectorul echipării autovehiculelor, încercăm întotdeauna să oferim materiale de cea mai bună calitate.

A fi clientul nostru este sinonim cu siguranța la locul de muncă și calitatea rezultatelor.

Obținerea celor mai bune rezultate pentru dvs. este ceea ce vizăm cu toții atunci când facem o achiziție pentru a ne îmbunătăți autoutilitara.

Oferim transparență completă asupra materialelor utilizate și asistență totală și o randare 3D gratuită pentru a putea vizualiza rezultatele obținute înainte de finalizarea comenzii. În plus vă oferim o garanție de 3 ani pentru produsele tecnolam achiziționate.

Atelier mobil pentru fiecare domeniu de lucru

Vă prezentăm o echipare camionetă Iveco Daily cu ampatament L4H2 cu mobilier Tecnolam pentru reparații sertizare hidraulice și pneumatice.

Modulul pentru latura stânga conține:

• 2 Acoperitoare de roată cu usă din aluminiu
• 1 Acoperitoare de roată deschisă
• Opritor de valize
• 28 sertare pentru depozitare scule
• Raft cu separatoare
• Tăviță prelungibilă
• Post de lucru cu blat din lemn de fag
Suport pentru cabluri

Modulul pentru latura dreaptă conține:

• Acoperitoare de roată cu ușă rabatabilă din aluminiu
• 4 valize detașabile
• 2 sertare cu spațiu de depozitare scule
Dulap cu uși cu cheie
• Post de lucru cu blat din lemn de fag

– Mobilierul este livrat preasamblat cu kit-ul de fixare. Se poate instala foarte ușor și în scurt timp de către echipa noastră sau chiar de către client.
– Sertarele sunt de diferite dimensiuni și sunt protejate cu un material antivibrații. Toate sertarele dispun de un sistem cu șină culisantă cu amortizor și blocaj.
– Rafturile au separatoare interne din oțel pentru a ordona cât mai bine uneltele de lucru. Aceste separatoare se pot muta după placul dvs. În acest fel, sculele vor fi bine poziționate pentru a le găsii ușor fără pierdere de timp.
– Suportul pentru cabluri are structura robustă din oțel zincat. Veți putea depozita cablurile fără a se încâlci.
– Valizele sunt din inox cu închidere anti răsturnare. Le puteți lua cu voi oriunde este nevoie datorită faptului că sunt detașabile din suportul lor specific.
– Blatul care se poziționează pe mobilier, după dorința clientului, poate fi din lemn sau din metal, fiind specific pentru fiecare domeniu de lucru. Poate fi folosit pentru obiecte grele sau obiecte de mare finețe.
– Tăvița prelungibilă este ideală pentru depozitarea tuburilor lungi sau uneltelor care ocupă spațiu în lungime.
– Dulapul care oferă un spațiu mai generos poate fi folosit pentru depozitarea uneltelor sau ca și vestiar pentru haine.

Avem soluții ingenioase pentru fiecare domeniu de lucru și pentru fiecare marcă auto, de aceea nu ezitați să ne contactați pentru o ofertă personalizată.

Cum să-ți echipezi furgoneta

Fie că ești Mecanic Auto, Electro Mecanic, Inginer Mecanic, Instalator, Electrician, Hidraulic, Meșter, Inginer, Zidar, Tâmplar, Montator, Tehnician, Tinichigiu, Antreprenor, Sudor și te deplasezi cu mașina de serviciu, va trebui să fi pregătit pentru orice fel de intervenție.

Echiparea autoutilitarei îți va permite să realizezi rapid și eficient orice activitate pe teren. Munca ta va fi mai ușoară iar randamentul va fi mai bun. De aceea te sfătuim să organizezi bine spațiul interior al autoutilitarei pe care o deții.

Îți propunem o echipare cu mobilier monobloc ti-car pentru latura dreaptă și stânga a furgonetei.

Latura dreaptă este compusă din:
– mobilier cu două sertare pentru depozitarea ustensilelor necesare desfășurării activității tale profesionale, cu post de lucru pe blat din lemn de fag, grosime 40 mm;
acoperitoare de roată și opritor de valize pentru un transport mai sigur. Un loc care pare nefolosibil, noi îl transformăm în util. Aici vei putea depozita în siguranță ceea ce dorești. Acoperitoarea de roată se poate închide cu o ușă basculantă;
panou perforat cu cârlige metalice pentru agățarea sculelor de lucru (chei de lucru, șurubelnițe, ciocan, bormașină) dar și cabluri.

Latura stângă este compusă din mobilier modular:
– monobloc ti-car cu acoperitoare de roată închisă cu o usă din aluminiu, o zonă cu depozitare utilă și o bază pe care se pot instala elemente suplimentare;
– 2 casetiere cu 4 + sertare. Toate sertarele sunt prevăzute cu glisiere metalice cu bile cu extracție totală, sistem de blocare individual pentru evitarea deschiderii involuntare, covoraș cauciucat antifonare;
– cutii din plastic transparente și rabatabile excelente pentru depozitarea uneltelor mici;
dulap pentru depozitarea sculelor sau chiar al hainelor de lucru;
– rafturi dotate cu covoraș antivibrații;
– suport extensibil pentu depozitare obiectelor lungi, cum ar fi tuburile;
– accesorii de tip suport pentru rola de hârtie și suportul pentru bidonul de apă.

Toate acestea te vor ajuta să-ți organizezi corespunzător toate sculele pentru a găsii cu ușurință tot ce ai nevoie.
O investiție pe termen lung la prețuri rezonabile de care te vei bucura din plin.

Sună Mesaj