Skip to main content

Trucuri pentru a fi mai productiv in afacerea ta

6 iunie 2022

A fi foarte productiv este visul multor afaceri de astazi. Productivitatea poate fi definita ca indicatorul care arata cate produse sau servicii au fost produse in raport cu resursele utilizate pentru aceasta.

Ideal este ca pentru fiecare resursa sa se obtina randamentul maxim. Acest lucru realizeaza o rentabilitate ridicata.

Iar aceste resurse sunt foarte variate. Vorbim despre oameni, dar si despre timp, spatiu sau materiale.

Daca esti unul dintre acei profesionisti sau antreprenori care cauta cum sa fie mai productiv in afacerea sa, iata cateva trucuri pentru a atinge acest tel.

CUM SA FII MAI PRODUCTIV INTR-O COMPANIE SAU AFACERE?

Cu cat procesele tale sunt mai eficientizate, cu atat vei obtine performante mai mari de la fiecare dintre ele. Dar acest lucru, care pare usor in teorie, nu este atat de usor in practica.

Pentru a ajunge cu adevarat la un nivel optim de productivitate, trebuie sa urmarim o serie de recomandari care sa ne transforme atat modul nostru de lucru, cat si rezultatele obtinute.

Vrei sa stii sfaturile noastre? Iata-le!

INVESTESTE IN MASINI SI ECHIPAMENTE

Fara indoiala, acesta este unul dintre trucurile pentru a fi mai productiv care are cel mai mare impact asupra unei afaceri. Motivul este ca: atat masinile, cat si echipamentele ne ajuta sa indeplinim sarcini in mai putin timp si intr-un mod mai eficient. Acest lucru bineinteles in cazul in care te folosesti de dubite, camionete sau autoutilitare pentru desfasurarea muncii.

De exemplu, daca ai o duba atelier, instalarea unui mobilier profesional pentru a avea spatiul de depozitare marfa mai organizat, te va ajuta sa castigi timp pe care il poti dedica pentru a oferi un numar mai mare de servicii in aceeasi zi.

In acest sens, a avea rafturi, dulapuri cu sertare, bancuri de lucru si alte accesorii, va fi de mare ajutor pentru a evita deplasarile inutile inapoi la sediu.

ANTRENEAZA-TE CONSTANT

Cand cineva ne intreaba cum sa fim mai productivi in procesele companiei, raspunsul nostru este intotdeauna asociat cu actualizarea.

Daca vrei sa avansezi, este foarte important sa fii la curent in ceea ce priveste tehnicile noi de lucru, metodologiile, instrumentele si sistemele optimizate.

In toate sectoarele, lucrurile noi apar des iar daca le analizezi si le pui in practica, iti vei putea moderniza si optimiza modul in care lucrezi, economisi timp pretios in sarcinile zilnice.

RESPECTA TIMPUL DE ODIHNA

Un corp si o minte odihnita sunt un corp si o minte productiva. Oricare ar fi profesia ta, trebuie sa ai ambele elemente.

Desi crezi ca munca ta este doar fizica, nu este asa. Pe langa instalare, taiere si vopsire sau lucruri de rutina oricare ar fi ele, trebuie sa ai o minte treaza pentru a evita greselile care te obliga sa o iei de la capat sau pentru a preveni accidentele la locul de munca.

Daca orele de odihna nu sunt respectate, pot aparea riscuri semnificative care afecteaza productivitatea si siguranta. Pentru a lucra bine, trebuie sa te odihnesti bine. Importanta odihnei se masoara in rezultatul unui job perfect executat.

IA IN CALCUL AUTOMATIZAREA

Un alt sfat important de luat in calcul pentru o productivitate majora, se bazeaza pe automatizarea proceselor.

Daca in prezent desfasurezi sarcini care ar putea fi realizate automat, ar trebui sa te gandesti sa schimbi modul in care lucrezi. Acest lucru te va ajuta sa economisesti timp pretios.

Analizeaza procesele tale de productie, extinde viziunea asupra afacerii si automatizeaza toate sarcinile care iti ocupa timp si care nu necesita atentie manuala riguroasa.

CRESTE CONFORTUL SI FLEXIBILITATE LA LOCUL DE MUNCA

In cele din urma, daca vrei sa stii cum sa fii mai productiv intr-o companie, verifica-ti spatiul de lucru. Este comfortabil? Iti permite sa te misti usor?

Din nou, daca lucrezi intr-un atelier mobil, iti recomandam sa ai echipamente care usureaza organizarea tuturor instrumentelor si materialelor. In acest fel, vei evita dezordinea si deteriorarea sculelor, optimizand compartimentul de incarcare, luand cu tine  uneltele necesare. Te vei deplasa liber pentru a efectua un serviciu de calitate oriunde este nevoie.

E randul tau! Acum ca stii cum sa fii mai productiv, esti gata sa implementezi aceste sfaturi? Incearca recomandarile noastre si vei vedea cum putin cate putin castigi ore pe zi si eficienta in munca ta.